8 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα για Σπορά με Σβώλους 24 Σεπ 2011

Το 1998, πριν από δεκατρία χρόνια, ο εμπνευστής της μεθόδου της Φυσικής Καλλιέργειας Manasobu Fukuoka, μαζί με τρεις χιλιάδες εθελοντές από όλον τον κόσμο, έκανε μια μεγάλη σπορά με σβώλους από αργιλόχωμα για την αναδάσωση της παραλίμνιας περιοχής της Βεγορίτιδας. Σήμερα επιχειρούμε να αναβιώσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μία σπορά με σβώλους στο Μανιάκι Βεγορίτιδας

On Saturday, September 24, we invite you to join our seeding with clayballs in Maniaki Vegoritida, Greece

In 1998, the first natural farmer, but also a philosopher and poet, Manasobu Fukuoka from Japan, came to this same corner of Greece to take part in a grant seeding effort in the region.
Today a group of people have the intention to transform the hill of Prophet Elijah overlooking the village into a green forested site using techniques of natural and sustainable farming.
The beginning of this endeavour will be on September 24 when we will through about 4 tons of clayballs that have been prepared in the Natural Farming Center in the nearby town of Edessa, under the guidance of Panos Manikis and with the help of volunteers from all over the world, from Argentina, Italy, Spain, France, Greece, Turkey and Chile. Songs from around the world and dances blessed the first act of this project promising a future full of action and vitality and the main ingredients iare certainly the good intention and communication with the local community.
Σήμερα οι άνθρωποι κάνουν σχέδια και βάζουν στόχους να μετατρέψουν τον Προφήτη Ηλία σε πράσινο λόφο φυσικής και διαρκούς καλλιέργειας...Το ξεκίνημα θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου με τη σπορά με 4 τόνους σβώλους που ετοιμάστηκαν στην Έδεσσα στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας του Παναγιώτη Μανίκη με τη βοήθεια εθελοντών από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, από Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Χιλή...
Τα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο και οι χοροί ευλόγησαν την έναρξη αυτού του σχεδίου προοιωνίζοντας ένα μέλλον γεμάτο δράση και ζωντάνια... Το κυριότερο χαρακτηριστικό; Η καλή πρόθεση και η άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.
Θα σας περιμένουμε λοιπόν με μεγάλη χαρά στο Μανιάκι Βεγορίτιδας (μέσω Εγνατίας Οδού) στις 10.00 το πρωί στην πλατεία του χωριού.
Από την πλατεία, θα κατευθυνθούμε στον λόφο του Προφήτη Ηλία, για να ρίξουμε τους σβώλους. Στη συνέχεια θα γυρίσουμε στο χωριό και ο Παναγιώτης Μανίκης μαζί με την ομάδα των εθελοντών του θα κάνουν επίδειξη κατασκευής των σβώλων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μάθουν την τεχνική. Το χωριό θα φιλέψει τους εθελοντές και το απόγευμα θα ακολουθήσουν προβολές και συζητήσεις, για να σκεφτούμε και να μάθουμε πώς αυτή η μέθοδος σποράς και η φυσική καλλιέργεια γενικότερα μπορούν να δώσουν μία νέα προοπτική για το πώς δουλεύουμε και καλλιεργούμε τη γη μας.

Πληροφορίες:Ειρήνη Κουρδάκη
6975.103897