7 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΑΓΝΑΝΤΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ "

Σήμερα 6 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Φώτων, Ημέρα ευλογίας των υδάτων 

Είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι σε αυτά τα χώματα πάτησε ο Γιαπωνέζος φιλόσοφος και φυσικός καλλιεργητής Μασανόμπου Φουκουόκα. Αυτό έφερε μία πληροφορία ότι με τους σβόλους σπόρων μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πρασίνισμα των άγονων βουνών της Βεγοορίτιδας και του κόσμου. Ευχαριστούμε ότι, από τότε ο Παναγιώτης Μανίκης , μαθητής του, είναι δίπλα μας. Αυτό ενέπνευσε τους ανθρώπους εδώ στο Μανιάκι και εδώ και 16 χρόνια, το βουνό του Προφ. Ηλία είναι προστατευμένο από τη βοσκή των αιγοπροβάτων. Τώρα τα χώματα αυξήθηκαν, πατάμε πια πάνω σε εύφορο πράσινό χαλί που είναι κατάλληλο για τις δενδροφυτεύσεις που ξεκινήσαμε.

Από το 2011 ως σήμερα με τον Παναγιώτη Μανίκη - φυσικός καλλιεργητής και την Έλενα Συμεωνίδου -Permaculture σχεδιάστρια, επαναλάβαμε δύο φορές ρίψη σβόλων το 2011 και κάναμε δύο μεγάλες δενδροφυτεύσεις το 2012 και 2013 , φυτεύοντας 660 δέντρα συνολικά στα δύο χρόνια.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη και την συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών αρχών , του Σχολείου, της ΔΕΗ ,εθελοντών απ'όλο τον κόσμο, των ΜΜΕ.

Τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και οι δύο σύμβουλοι στηρίζουν με το έργο τους, τους στόχους του Αγναντιού της λίμνης Βεγορίτιδας με όλες τους τις δυνάμεις έτσι ώστε σε αυτό το βουνό, στις εγκαταστάσεις του Αγναντιού να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου πειραματικού κέντρου φυσικής καλλιέργειας, διαρκούς καλλιέργειας, βιοδυναμικής καλλιέργειας , δηλαδή τη δημιουργία ενός πρότυπου ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΔΑΣΟΥΣ , αλλά επίσης και τη καλλιέργεια των κοινωνικών προϋποθέσεων ώστε το Αγνάντι να μετατραπεί μελλοντικά σε ένα πρότυπο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ. 
Αγναντεύντας από το αγρόκτημα του Αγναντιού
ΤΟ 2013 , ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ
Είναι βαθιά η ανάγκη να εκφράσουμε από καρδιάς την ευγνωμοσύνη μας για το δώρο που μας δόθηκε φέτος με τον ερχομό του νερού στον Προφ Ηλία , το αγαπημένο βουναλάκι του χωριού Μανιάκι. Είναι ένα γεγονός που έχει ιστορική και πνευματική αξία για το χωριό, για το Αγνάντι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Έτσι σώθηκαν τα δέντρα κατά τους ξηρούς μήνες μέσα του 2013 και πλέον όλοι πιστεύουν πως ο διακαής πόθος τους να πρασινίσει αυτό το βουνό, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
ΌΛΟΙ , ΜΑ ΟΛΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ - ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ , ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΝΑΝΤΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ....

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου