7 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΨΑΛΑΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΕΜΙΖΟΝΤΙΑΣ ΧΑΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΨΑΛΑΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΕΜΙΖΟΝΤΙΑΣ ΧΑΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Μετά την δεύτερη δενδροφύτευση τα παιδιά πρότειναν να οργανώσουν μία δημιουργική δράση παραμονή Πρωτοχρονιάς στο χωριό . Η εκπαιδευτικός κα Κουρδάκη - σύμβουλος του Αγναντιού -βοήθησε τα παιδιά με τη μέθοδο του Δρόμου του Συμβουλίου,  ώστε τα παιδιά να πάρουν αποφάσεις αμεσοδημοκρατικές για το τι και πως θα είναι η δράση. Μάθανε να ακούνε με προσοχή και να μιλάνε από την καρδιά με την  βοήθεια ενός αντικειμένου ομιλίας , το κηρύκειο. . Συναντήθηκαν πέντε φορές για τις πρόβες. 

Η ΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΕΡΓΟ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ , ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΔΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ..
ΟΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !!!!
Μία αναμνηστική φωτογραφία μετά από μία ημέρα κοπιαστική γεμάτη δράση, με τα ποντιακά κάλαντα με τις φωνές των παιδιών και το νταούλι, με  τα περπατήματα  στα μονοπάτια των δύο  χωριών Μανιακίου και Φαραγγίου , με την ζεστή την σοκολάτα και τα κουλουράκια στο καφενέ, με τις γιαγιάδες να μας αγκαλιάζουν με την αγάπη τους , με την αντοχή και την πεποίθηση ότι αυτή η δράση είναι γέννημα και θρέμμα των παιδιών και ότι με τη δική τους συμβολή το ταμείο του Συλλόγου Γονέων ενισχύθηκε για τις άμεσες  ανάγκες του με το "μυθικό ποσό" των 350 Ε. Έπρεπε να βλέπατε την έκφραση ικανοποίησης στα πρόσωπά τους όταν παραδώσαν το αποτέλεσμα των κόπων τους....Ικανοποίηση και χαρά !!!....Τίποτε δε θα μπορούσε να τους κάνει να χαρούν περισσότερο από το αίσθημα της προσφοράς λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο καινούργιος χρόνος....μία μικρή νίκη....που όμως μπορεί να γίνει μία μεγάλη Νίκη....Καλή χρονιά παιδιά !!!  Πάντα τέτοια !!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου